Panduan Mudah Menjahit Bersama Pola

Panduan mudah menjahit bersama-sama pola. Belajar menjahit sendiri dengan teknik mudah.

Whatapps/SMS [TUTOR] Ke 0139792581

Jana Pendapatan

Dengan panduan dan pola yang kami sediakan anda boleh menjana pendapatan dengan menjual tudung jubah, baju kurung dan shawl secara online. Ada yang memperolehi pendapatan antara RM500-RM3000 sebulan dengan hanya bekerja di rumah. Berikut antara mereka yang berjaya mendapat tempahan hasil daripada jahitan mereka. Malah ada yang boleh buka butik di rumah.

Tips memulakan perniagaan secara online.

-Kami menyarankan anda memulakan secara kecil-kecilan terlebih dahulu.
-Jahit 3-4 pasang kemudian 'test market' terlebih dahulu.
-Ramai antara mereka hanya menjual di facebook.

Bagaimana?

-Setelah menyiapkan hasil jahitan anda. Daftar akaun facebook, cari kawan-kawan anda dan cuba add.
-Bagi mereka yang sudah mempunyai akaun facebook. Cuba post status mengenai tudung/baju/jubah dll yang anda jahit. Pastikan anda letakkan cara untuk hubungi anda jika mereka berminat.
-Jika mendapat sambutan, yang tinggal sekarang hanya tunggu mereka bankin bayaran, seterusnya anda poskan kepada mereka.
-Jika tiada sambutan, cuba tukar ayat pos di status anda. Seandainya masih tiada sambutan, anda cuba join group dan share status jahitan anda. InsyaAllah akan mendapat sambutan.

Sasaran awal.
-Sekiranya anda baru dalam menjual online, sasaran awal cukuplah sekiranya anda dapat menjual hasil jahitan pertama anda. Setelah berjaya, anda akan mulai faham bagaimana untuk menjual selebihnya.

Setelah berjaya menjual hasil pertama.
-Sekiranya anda berjaya menjual hasil pertama, bermakna anda telah berjaya memulakan perniagaan online anda. Tiba masanya anda untuk meluaskan bidang perniagaan anda, untuk langkah seterusnya anda bolehlah membina fanpage untuk mempromosikan hasil jahitan anda.
-Pastikan anda mempromosikan fanpage anda di group-group facebook.

Sebenarnya bukan sekadar online, anda juga boleh menjalankan perniagaan hasil daripada jahitan anda secara offline. Berikan kepada kenalan-kenalan yang biasa berniaga sebagai produk sampingan mereka.

SELAMAT MENCUBA dan BERJAYA!!!

P/S: Ramai sudah berjaya, mengapa tidak anda.